Techniek

Motor beurs IMOLA

Van 8 tot 10 september 2023 is de 45 ste editie van de Mostra Scambio beurs op het circuit van Imola.
Op deze beurs staan diverse kramen met al dan niet gebruikte onderdelen en gebruikte motoren en
soms andere snuisterijen. Ook vindt u er een aantal kramen met auto onderdelen. Het zal u niet verbazen dat de Italiaanse merken ruim vertegenwoordigd zijn. De Aermacchi-HD motorclub organiseert een busreis naar deze beurs.

Het programma is als volgt:
Vertrek woensdagavond, 6 september 2023 om 18:00 uur vanaf de carpoolplaats langs de A12 bij De Meern. Daarna is er een stop bij de garage van “van Mook Transport” in Oosterhout voor de deelnemers die daar opstappen. Rond de klok van 19:00 uur rijden we richting Italië met een tankstop bij Arlon en een korte stop bij de grens van Zwitserland. In de buurt van Milaan stoppen we nogmaals voor een Italiaans ontbijtje (broodje en koffie).Van daaruit rijden we door naar ons hotel in Lido di Savio (hotel Man). Daar zullen we naar verwachting rond 15:00 uur aankomen. Het hotel ligt aan het strand. De middag en avond kunt u vrij invullen.

Vrijdagochtend vertrekken we rond 8:00 uur naar de beurs in Imola. We proberen gezamenlijk kaarten te kopen en korting te krijgen maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat dat in Imola altijd heel moeizaam gaat en het vaker niet lukt dan wel. De nominale prijs voor de kaarten liggen meestal rond de € 30.00 voor 3 dagen.
Rond de klok van 17:00 uur vertrekken we weer naar het hotel in Lido di Savio. De avond kan naar eigen inzicht gevuld worden.

Dit zelfde herhaalt zich op zaterdag. Zaterdagavond hebben we gezamenlijk een feestelijk diner in het hotel en maken we er met z’n allen een leuk feestje van.

Zondag vertrekken we ook weer om 8:00 uur naar de beurs. Om 12:00 uur verlaten we de beurs en reizen we af richting Nederland. Meestal stoppen we voor een maaltijd bij Belinzona in Zwitserland. Daar kan boor eigen rekening een maaltijd genomen worden. Daar vandaan rijden we door naar Nederland met een tankstop bij Arlon (Luxemburg).
Meestal komen we rond 6:00 uur in de ochtend aan in De Meern. Iets daarvoor komen we in Oosterhout aan. Op de busreis wordt geen winst gemaakt. De kosten bedragen de prijs van de bus met chauffeurs gedeeld door het aantal deelnemers vermeerderd met de kamerprijs. Omdat we de kosten liefst onder de € 400,00, op basis van een gedeelde 2 persoons kamer, willen houden hebben we ongeveer 50 deelnemers nodig om de reis door te laten gaan. Er kunnen 66 personen mee in de bus. Er gaat een vrachtauto mee om eventueel aangekochte motoren te vervoeren. De kosten voor het transport van aangekochte motoren is niet bij de busreis inbegrepen.
De beurs wordt gehouden op het circuit van Imola. Bijna alles is in de open lucht. In september kan het in Italië bloedheet zijn maar het kan ook regenen. Dus een pet en een dunne regenjas is geen overbodige luxe. Het circuit is ongeveer 5 km lang en de kramen staan aan weerszijde van de baan. Er wordt geadverteerd met 1400 kramen. Of dat werkelijk zo is weet ik niet. Ik heb ze nooit geteld maar het zijn wel veel kramen. Het is niet nodig om lid te zijn van de Aermacchi-HD club. Opgeven kan op het email adres redactie@aermacchi.nl