Nieuw

Benelli Tre-K 899 & 1130

Het kleine broertje of zusje van de Tre-K 1130, 899 staat voor de cilinderinhoud het vermogen is nu 108 PK. Met dit vermogen is de TreK nog soepeler te rijden en meer vergevingsgezind. Qua prijs verschild de 899 niet zo heel veel met de 1130 (rond 1500 Euro). In Nederland vindt je deze motor niet snel, bij ons is de koper meer gediend bij de maximale cilinderinhoud, echter de 899 is een zeer volwaardige fiets die menigeen zal verbazen. Het is zelfs zo dat de Nederlandse importeur niet eens de prijs op zijn website had staan. De TreK is geproduceerd van 2008 T/M 2010.

Benelli TreK 1130 tre

In 2006 werd de Benelli Tre-K 1130 gepresenteerd, een All Road, en een machine uitermate geschikt voor de lange afstand en om deze confortabel af te leggen.
Het is een All Road met een zeer sportieve inslag en laat zich gemakkelijk rijden, zowel op bochtige wegen als op hoge snelheid op de snelweg. 
Het driecilinder motorblok is afkomstig van de TnT, het blok is iets in vermogen terug gebracht van 137 PK naar 125 PK, hier door is het blok veel soepeler en laat zich in lage toeren gemakkelijker rijden zonder te bokken. 

Ook het benzine verbruik komt dat ten gunste, alhoewel een Benelli driecilinder nooit echt superzuinig zal worden is een 1 op 15 een mooie waarde voor een sportieve All Road, hier voor krijg je een zeer levendige motorfiets met een super geluid. 
Benelli heeft in samenwerking met O.A. de Italiaanse firma GIVI een komplete assesoires lijn ontwikkeld om de Tre-K naar ieders wens te updaten. 

Een kilometervreter!  Dit is wat een Italiaanse dealer al heeft getest, hij heeft  17.000 kilometer in Brazilië door de Amazonas gecrosst zonder problemen, wel was deze aangepast met een uitlaat-systeem van HPE, een valbeugel en een 19 inch voorwiel en in flitsende Braziliaanse kleuren gespoten, zie foto hieronder.

Uit dit avontuur werd in 2007 een nieuw model geboren, de Tre-K 1130 Ammazonas.
De verschillen tegenover de Tre-K zijn als volgt, gespaakte wielen met Exel velgen, voorwiel is 19 Inch, noppenbanden, wave Remschijven en tot 2012 uitsluitend leverbaar in de kleur Geel, vanaf 2012 ook in het wit verkrijgbaar. Dit is dus een motorfiets wat iets meer voor de avonturier onder ons is gemaakt, en ook voor de Tre-K mmazonas heeft Benelli samen met Givi een robuuste kofferset ontwikkeld (zie foto’s TreK Ammazonas met en zonder koffers).

Van de TreK 1130 is ook op verzoek van de gemeente Pesaro een Politie uitvoering gemaakt deze kun je dus in Pesaro tegen komen. Foto links is bij de overhandiging en de rechter foto is de machine in gebruik met mooie onderkuip